Vajad:
240 g digestive küpsiseid
80 g võid
80 g tumedat šokolaadi
700 g Philadelphia Milka toorjuustu
2 dl vahukoort
2 tl vaniljesuhkrut
100 g parapähkleid või sarapuupähkleid
1. Purusta küpsised. Sulata või ja šokolaad ning sega küpsisepuruga. Vooderda 24-cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga ning suru küpsisepuru vormi põhja ka äärtele.
2. Vahusta toasoe toorjuust kreemjaks. Vahusta teises nõus vahukoor kerdelt vahtu, lisa edasi vahustades vaniljesuhkur. Sega 1/4 vahukoorest toorjuustuga ning sega hästi läbi. Lisa ülejäänud vahukoor ning sega spaatliga ettevaatlikult ühtlaseks. Sega hulka jämedalt hakitud pähklid ning vala täidis koogipõhjale. Kata kook kilega ning tõsta 4-6 tunniks sügavkülma. Enne serveerimist lase koogis 15 minutit toatemperatuuril seista, eemalda ettevaatlikult koogiserv ning söö külmalt.
Retsept ja foto: Kristel Juhanson